У СОМБОРУ ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО: „САВРЕМЕНИ ШКОЛСКИ ДРУШТВЕНИ ЖИВОТ“

 

Округли сто на тему: „Савремени школски друштвени живот“, окупио је директоре сомборских основних школа, стручне градске и службе Школске управе у Сомбору, у намери да представи програм „Хабитат“  и његову основну област „Златно образовање“  како би се основној школи вратила друштвено васпитна улога на савремен начин.

- Повезивање суштине нашег школства и дигиталног живота деце, могуће је  посредством нових информационо-комуникационих технолиогија које ће на савремен начин афирмисати здраве животне садржаје – рекао је Горан Крњаић, координатор програма „Хабитат“ који реализује Фонд за развој комуникација у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација.  

Обраћајући се учесницима округлог стола, члан Градског већа за област образовања Ђурађ Милановић,  је навео да „све што је ново и утиче на образовни систем морало би своју примену имати у школама, али на  начин да се кроз посебне активности и садржаје васпитавају ученици.“

- Савремени образовни систем требало би да прати информационо-комуникациони развој друштва и да наставницима, ученицима, родитељима и свим другим заинтересованим групама омогући савремену комуникацију – казао је Милановић.

Председник Скупштине града Сомбора и начелник Школске управе Западнобачког и Севернобачког округа Борислав Станичков је рекао да  се у Сомбору велики значај придаје образовању, а то се очитује и у формирању Одељења за образовање.

- Образовање је  издвојено из друштвених делатности у оквиру којих је раније било и добило се много на квалитету. Када је у питању примена информационих технологија у школству, послужио бих се мишљу великог песника  и дипломате Јована Дучића, који се у Сомбору школовао и који је рекао да је – велика несрећа кад човек не зна шта хоће, а права катастрофа кад не зна шта може – рекао је Станичков.

Да ли ће се програм „Хабитат-Златно образовање“ применити у основним школама на територији Града, одлучиће се по пријему  повратних  информација из школа.

    Ко је на мрежи: 35 гостију и нема пријављених чланова